Monday, May 28, 2012

Chapter 3

Published with Blogger-droid v2.0.4

Chapter 2

Published with Blogger-droid v2.0.4

Chapter 1

Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, May 26, 2012

Terbaek diantara yang terbaek!!!

Alhamdulillah, selesai sudah Majlis Makan Malam Puspanita BSN bertemakan Bollywood semalam, bertempat di Hotel Intercontinental.


Puspanita Kijang dapat jemputan untuk masuk pertandingan tarian Bollywood.


Setelah berhempas-pulas trening waktu lunch dan waktu lepas kerja, alhamdulillah, berbaloi2 rasanya.


Group kami dinamakan Kijang Bollystarz (ahkak dan Jane yang bagi nama hoccay). Hiksss. Kitoang menari lagu dari filem Kuch2 Hota Hai - Koi Mil Gaya.


Aku bawak watak Anjali (Kajol), Jane bawak watak SRK dan Kak Suhartila bawak watak Rani. Sury, Marie, Kak Fiza dan Kak Mid sebagai backup dancer.


Malam semalam memang kitoang enjoy habis-habisan. Buat dinner orang macam dinner sendiri. Hahahaha. Sangat2 seronok!!


Owh ya, hebat taw dinner Puspanita BSN ni. Dah la buat kat hotel, jemput Kenchana Dewi plak sebagai emcee, artis persembahan plak Ziana Zain!!! Perghhhhh!! Terbaek dowh!!!


Keputusan pertandingan tarian semalam berpihak kepada kami apabila kami dinobatkan sebagai juara!! Giler terkejut dowh!! Macam tak caya lak!!! Penari lain sumer pakai lip lap lip lap bersari sakan, kitoang langsung tak ikut tema pong. Tapi kitoang dapat taw yang tarian kitoang ada makna (selit lakonan skek) dan ikot tempo. Hahahaha. Alhamdulillah!!!


Dapat RM500 uollsss!!! Berbaloi2 gitu!!!


Errr... Dulu aku pernah cakap nak benti menari kan? Heee... Aku cuma xnak menari kalo terpaksa amek cuti or dapat time off sampai mengganggu waktu kerja aku jek. Selagi x kacau kerja2 dipejabat, xpe lagi kot!! Cuma tak baper nak seaktif macam dulu2 la kot. Eh ntah la. Tengok la macam mana nanti. Hee...


Pa pe pong, congrates untuk semua dancers Kijang Bollystarz!! Uolls memang terbaek lah!!!!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, May 22, 2012

Andai ku bercinta lagi...

I dont wanna be alone anymore!!!  :-(


Huhuhu... Rasa sayu lak bila tengok gambo di atas ni. Ati rasa pedih semacam. Haih!!!


Rasa macam dah agak lama x luahkan rasa kat blog bebel aku nih kan? Hee...


Rajin jugak aku rasa sedey lately ni, tapi aku gila terer cover! Aku rasa xde sapa kot yang pasan aku sedey! Terel kan? Hahaha...


Bila aku sedey, aku akan migrain. Bila aku sedey lagi, aku busy kan diri dengan pelbagai aktiviti. Dan sampai satu tahap, body aku dah x boleh nak function dengan betoi! Amek habuan!!! Sampai kena amek cuti untuk berehat! Over sangat!!!


Kenapa aku sedey? Apa dan siapa yang dah buat aku sedey? Semua tu tak penting! Yang pasti, something/someone hurt me so much!! Delete!! Delete!! Delete!! Move on Aemiey!! Life must goes on!!! You deserve better my dear heart!


Andai la ditakdirkan aku akan jatuh cinta lagi di suatu hari nanti, aku harap biarlah orang yang akan aku cintai tu, hargai diri aku sebagaimana dia menghargai dirinya sendiri. Sayangkan aku seadanya. Terima aku apa adanya tanpa mempersoalkan siapa aku yang dahulu.


Masih ada ruangkah lagi untuk diri ini dicintai dan mencintai? Tidak terlalu tuakah untuk melalui semua itu kembali? Entah laaa... Soal hati dan perasaan memang sukar untuk dijangka.


Terkadang terasa macam thats it, enuf is enuf!! Takkan ada orang yang akan faham diri ini. Penat nak memulakan sesuatu perhubungan yang baru. Belum tentu berhasil. Coz my mind dah set, lelaki semuanya sama! And thats the fact!!! Sama je semua. Boring!!!


Tapi bila fikir soal anak, soal hari tua, soal hati, meronta2 rasanya nak cari cinta baru!!


Tak serik2 betul!! Haih laaa...


And this year, Im gonna be 33. Old enuf huh?!?? So pathetic!!! Umur macam ni masih bicara soal hati, soal cinta?


Hey Aemiey, orang lain sibuk bercerita pasal rumahtangga, pasal anak2, ko x abeh2 citer pasal ati ko yang asek disakiti ni naper? Enuf laa Aemiey!! Boring kot asek baca menda yang sama jek berulang2 kali!!! Stop it la dear!!


Ok ok. Aku stop takat ni jek la dulu. Aku x janji sampai bila aku boleh pendam perasaan ni sesoang diri. Seboleh mungkin aku xnak coret kat blog ni. Tapi dah sini je tempat yang aku rasa paling best nak berkongsi rasa, nak wat cene, kan? Huhuhu.


Gila sadis kot?!?! Xkan xdak kengkawan utk aku bercerita? Hello, kengkawan pon ada masalah masing2, xnak la aku nak bebankan dewang dgn masalah aku yang agak terhapa nih!!! Cukup la sekadar aku luahkan kat blog ja, aku rasa puas dan lega!!


Ekceli kan, time aku taip entry ni, aku da tertidur da tadi. Pehtu tetiba terjaga dan ati rasa sangat sedey!! Tu yang laju ja tangan capai tab, apdet blog laju2!! Hahaha. Gila kan?


Da la, nak sambung tido. Xmo rasa sedey dah!!! Nak tido dengan aman dan tenang. Nak mimpi indah2!! Tanak mimpi antu, xnak mimpi basuh kain, penat laaa... Hahahaha...


Nite2 u, nite2 awak, nite2 semua. Sweet dream. Assalamualaikum. Daaa....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Howyeah!!

Bertambah lagi koleksi baju HRC aku!! Yay!!!


Bebaru nih opismet aku gi jelajah Eropah sana. Opis aku anto gi kursus kat sana. Bapak best!! Jeles arh! Huh!!


Disebabkan kedengki punya pasal, aku mintak sobiniyer tiset sehelai dan fridge magnet. Tak cukup yang tu, aku order plak tiset HRC. Hahahaha. Padan muko dia!!


Mujur gak dia beli!! Yeay!!


Epinye! Sonoknye!! Toche2!!!


Tengah dalam mood nak kumpul tiset dari seluruh doniya plak nih! Ahaksss...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, May 19, 2012

Akibat cium...

Tajok ngeri jek! Hahahaha


Rutin harian aku bila balik umah ja, mesti cari Ebii. Pehtu gomol2, cium2 dia. Geram!! Rindu!! Hee...


Smalam lepas balik dari trening hoki, seperti biasa aku lakukan rutin yang sama.


Ntah mana mai mood nak melawak plak dengan aku, tengah dok check kuku dia dengan niat nak potong kuku dia, skali zasssss.. Dia sudah cakar muka aku daaaa...


Memula xde la rasa pedih sangat. Tapi lepas tengok cermin, dan ternampak kesan cakar tu agak dalam, terus otometik rasa berdenyut2. Terasa bengkak seblah muka. Saketttttt!!!


Terus Ebii kena sekehan percuma dari aku. Dan smalam dia marjoks, langsung x masuk bilik aku tido skali. Hahahaha. Over taw Ebii ni!!!


Tak pepasal jek muka aku da berparut skang nih.  Terasa diri ini sangat macho dan gangster skali!! Hahahaha.


Ko ado?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, May 17, 2012

Rindu laaa...

Saya rindu dia...

Rindu wajah dia yang comel itu...

Agak2 dia rindu saya tak?

Entahlaaa...

Kalau dia rindu saya, itu bonus buat saya.

Tapi kalau tak rindu???

Owh, sangat sadis rasanya...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Kenangan tetap kenangan...

Kenangan di zaman kekanak ribena dulu memang sukar terhakis dari ingatan. Kenangan zaman itu adalah yang paling membahagiakan.


Eh, pehal macam skema jek muqadimah entry nih? Hahahaha...


Aku nih kan, pantang nampak makanan yang boleh mengingatkan aku pada zaman kekanak ribena dulu. Memang laju ja aku beli dan makan. Lepas makan, rasa terawang2 ja macam terasa kembali ke zaman kekecit dulu. Gila best!!! Hahahaha...


Tu, gegula kat atas tu, aku sangat2 suka. Dedolu jual seketoi seposen jek. Skang, huh!! Kaya gila tokei kedai gegula nih. Mencikssss...


Dah, tu je aku nak bebel. Ngee..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, May 15, 2012

Mueskeskeskes...

Gelak la gelak!!

Pasnih kompem turn hang plak Tipah oi!!!

Hiksss...


Published with Blogger-droid v2.0.4

About This Blog

Follow by Email

Komen terkini

Get widget here

  © Blogger template 'Tranquility' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP