Sunday, March 20, 2011

Terimbau kenangan dulu daa....

Sekiyus me, entry nih bukan entry bebel. Tapi lebih kepada entry meraban.

Koang taw dak apa yang aku sedang makan tu??  Taw ke apo namo eh???  Tu namanya rojak sengkuang!! Sedap dowh!! Dah lama giler tak makan mendalah tu.  Nih pon terserempak dengan makanan nih maso gi jenjalan kat pasar tani JKR.  Itu pon Puan Wos yang nampak (sebab aku dah menonong2 ke depan cari makanan untuk lunch - kebuloq).

Tingat masa kekecit dulu, time sekolah kat SRK All Saints (aku adalah kawan sedarjah dengan Puan Wos time nih). Sambey dok tunggu akak nih buatkan rojak sengkuang kat kitoang, sempat la kitoang mengimbau kenangan lama kejap.

Dedolu, masa kat sekolah, bunyi loceng jek, berlari macam tak cukup tanah kitoang gi terpa kat apek yang menjual di luar pagar sekolah.  Dia jual rojak sengkuang nih la pon!!!  Apek?? Kalo apek, mesti la cino kan??? Hahahaha.....

Dedolu hoccay, time bebudak, mana reti bab halal haram lagik, mana taw bersih ke dak, asalkan makanan tu sedap, kitoang bedal dan balun sesuka ati! Hahahaha......

Dulu rega sengkuang nih, seposen jek (kecit skek la dari gambo di atas), tapi sekarang, reganya RM1.50 hoccay! *pitam*

Okes, nih plak ada menu minum petang aku pada hari Khamis minggu lepas.  Penuh dengan buah.  Buah yang berair plak tu!! Giler kembung pewot nak abehkan buah-buahan tersebut.  Ada rojak sengkuang, ada tembikai, ada air mangga.  Hahahaha... Air mangga memang terbaik dowh!! I loike!!!!!

6 orang dah bebel:

dekboy 21/3/11  

sengkuang tu dorang tak potong2 ke??cam makan kueh lak...hahaha

buah berair???maksud nya dlm buah ada air ke??cam best je...hahaha

rosdiana 21/3/11  

mana la pegi apek tu kan?
25 tawon lepas.
isk..
tetiba aku rindu apek tu.
ahpekkkkk!!!

EraNaZeErA.. 22/3/11  

sedap2..my peberet gak tu.. tp skrg..kalau hang teringin..dah tak susah..kat foodcourt JJ CHErAS selatan dah ada sekuang nih.. mmg sodap.. tp mehe ler.. 2.50 sekeping...

tipahvogue 22/3/11  

dekboy, hahahaha...sangat besh mkn sengkuang dipotong gitu taw!!! hahahaha...buah berair tu, kalo kita gigit2 buah tu, terpercik2 air eh! hahahaha...

wos, hang ingat lagi ke muko apek tu???

angah, giler mahal! tak sanggup arh!!!!

Daknakey 23/3/11  

beb, terliur aku tgk sengkuang tu weh. dapnye. lama tak makan ;)

tipahvogue 23/3/11  

hahaha..sila pi cari kat pasar tani jkr beb...situ ada jual! hiksssssssss

About This Blog

Follow by Email

Komen terkini

Get widget here

  © Blogger template 'Tranquility' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP