Thursday, July 21, 2011

Gelabah betoi!!!


Pagi tadi memang terjadinya kejadian yang x disangka btoi.

Tengah bz dok wat keje, sekali terdengar bunyi yang kuat. Kuat sangat! Tapi kitoang satu opis sumer rileks, cool jek.

Cari punya cari, tetiba nampak asap berkepul2 kuar dari bilik meeting. Terus manager aku halau semua keluar.

Eh? Kena kuar ke? X kuar xleh ke? Hahahaha... Dasar pemalas turun tangga dowh.

Sempat jugek la aku amek gambo opisku yang dah berasap2 tu. Selebihnya, kena berkumpul berjemur di bawah panas terik mentari. Penat sungguh lah haih!!!

2 biji keta bomba jugek la yang datang tadi. Macam2 rumous yang aku dengar. Orang HQ plak yang taw lelebey dari kitoang. Dasat!!! Hahaha... Bab nak sebarkan citer2 sensasi nih, semua orang terer, kan?

Dipendekkan citer, tu, gambo kedua tu la punca segalanya.

Ada kontraktor yang tersalah triggered false alarm, terus meletup pyrogen powder, terus kuar menerusi aircond. Tu yang nampak macam asap yang berkepul2 tu, walhal tepung je weih. Wakakaka

Antara gelabah dengan x gelabah jugek la. Slalu macam dok testing fire drill jek, tapi bila dah jadi bebetoi gini, ala2 macam kompiyus jek memasing. Sekian....
Published with Blogger-droid v1.7.4

3 orang dah bebel:

AdanyaKauUntukku 22/7/11  

Aiemiey
ingatkan Kak Limah yang suh 'bako'...
kite bakor je bakor..huhuhu

AKO @ retna 22/7/11  

oooo gitu kisah nyaa...
tu arr kat sini dengar macam2, pastu dengar siren bomba lagi arr gedik2 nak tau...

suspen je..
tapi walau kecik tatap kena hati2 gak kan ;-)

seb baek sumer under control...

tipahvogue 22/7/11  

Ila, kalo ada usop wilcha, mesti suko dpt bako bako ni. Ihikssss

Ret, org hq buat rumours mmg kerakar. Hahaha... Kitoang x sempat nak wat latihan fire drill, dah terus terer dah pasnih. Ahaksssa

About This Blog

Follow by Email

Komen terkini

Get widget here

  © Blogger template 'Tranquility' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP