Wednesday, March 21, 2012

Susahnya ati!!!

Kisah semalam.


Selalu balik keje, Ebii akan sambut aku depan pintu. Tapi semalam bila aku buka pintu, tak dengar pon sore Ebii. Terus rasa macam ada yang tak kena.


Bila bukak lampu ja, baru dengar sore Ebii mengiau sambil jalan cengkot2! Ah sudah, kenapa lak kaki dia nih?


Terus terpa kat Ebii. Sekali pandang ja, dah nampak jelas kaki dia bengkak. Adoiyai. Cene leh bengkak nih? Huhuhu. Siannya kat Ebii!!!!


Bagi makan pon, dia wat derk je. Sedey btoi rasa ati bila tengok Ebii jalan cengkot2!!


Terus tipon mak, mengadu domba. Risau!! Huhuhuhu... Mak soh sapu minyak gamat. Time aku sapu ke kaki Ebii, dia dok mengiyau ala2 merintih gitu!! Adoiyai, sebaknya rasa ati!!! Sabar eh Ebii!! Sakit ni ujian dari Tuhan!! Huhuhu. Binatang pon xkan terlepas dari ujian dari Nya.


Pastu sembang lak dengan abah, mintak tolong abah datang KL, tolong jaga Ebii sepeninggalan aku nak ke luar kawasan kejap wiken nih. Abah macam berat ati ja. Mak apatah lagi. Makin bertambah susah hati dibuatnya la. Sapa nak jaga Ebii nanti nih? Huwaaaaaaa...


Kisah ari ni.


On da way balik keje tadi, tipon abah skali lagi. Merayu soh datang KL gak bisuk. Abah cakap nak bincang dengan mak dulu. Adesss.... Macam tipis ja harapan nih!!!


Sampai umah, bagi Ebii makan, sapu minyak gamat ke kaki Ebii, tipon abah lagi skali. Pujuk lagi dengan gigih!!


Dan finally, yeay!!!! Abah cakap esok abah dah beli tiket, abah akan call aku!! Yahooooooo!!! Lega sikit rasa hati!! At least, sepeninggalan aku nanti, abah ada untuk tengok2kan Ebii.


"Ebii sayang, cepat sembuh ok? Aunty Aemiey risau sangat2 tengok keadaan Ebii macam ni. Aunty Aemiey susah ati!!! Aunty Aemiey xnak apa2 jadi kat Ebii. Tolong jangan tinggalkan Aunty Aemiey please!!! Hanya Ebii je tempat untuk Aunty Aemiey bermanja, berkongsi rasa kesunyian. Ebii sayang Aunty Aemiey kan? Ebii kena cepat sembuh tau!! Aunty Aemiey janji tak marah2 Ebii dah kalau Ebii memanjat dan selerakkan rumah. Pomis!!!!"


Kengkawan, tolong doakan Ebii cepat sembuh eh? Uhuksss


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 orang dah bebel:

dekboy 22/3/12  

kesiannya ebi...dia tak jatuh kan pah...ke sbb luka dlm yg lama...baik bawak gi klinik..sampai bengkak2 tu bahaya tu

slay 23/3/12  
This comment has been removed by the author.
adriea 23/3/12  

ciannya.. get well soon ebi...

tipahvogue 23/3/12  

Kak eiza, slay, err... Kekangan kewangan x baper mengizinkan la. Isk!!

Dik as, toche2!

About This Blog

Follow by Email

Komen terkini

Get widget here

  © Blogger template 'Tranquility' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP