Friday, March 4, 2011

Aku yang M.A.L.A.S?

Malas apakah???

Ye, aku nih serba-serbi malas.

Malas lipat baju, malas kemas rumah dan yang paling kronik - aku malas kepit/potong/gigit kuku.  Haih!!!

Korang ada habit macam aku dak???  Takde kotttttttttttt, kan?

Kuku aku nih spisis cepat panjang. Bila dah cepat panjang, lagi la kena cepat potong, kan?  Tak sampai seminggu jek, dah terjuih dari isi jari. Tensen dowh!!! 

Aku bukan cam pompuan2 lain yang suka belek2 kuku bagai.  Not so me la! Hahaha...Takat boh inai jek rajin la, tu pon sebab nak kaber dari nampak kuku yang memanjang (kantoi di situ).

Tapi once aku dah kepit kuku, aku akan kepit dan kikis sampai dekat dengan isi. Kekadang sampai berdarah2 hoccay. Lepas tu menanggung azab pedih teramat.  Mengong sangat! Hahaha....

Kalau la pedicure/manicure tu murah...

Tak pun, kalau la aku nih kaya....

Mesti syiok kan???  Gi kedai, hulur jari-jemari nih jek...Biar orang lain jek yang bereskan. Duhhhh...Nyamen banget sih!!! Hikssss

Verangans jek la yang boleh.  Seumur hidup aku, baru sekali jek la aku pegi wat pedicure/manicure.  Itu pon sebab 'hilang akal', perasan duit berkepuk dalam dompet. Siap amek half day leave lagi semata-mata nak pi perabih duit cara orang kaya gitu! Hahahaha....

Sumpah! Tu jek la sekali aku buang tebiat pegi buat pedicure/manicure.  Lepas tu rasa macam nyesal giler sebab boleh buat sendiri jek sebenarnya. 

Tapi sebab dah ada penyakit MALAS kan, mang tak leh nak wat apa dah la pon.

Pssst... Ada ke maid yang boleh kemas umah, lipat baju dan potong kuku majikannya ek?? Hahahahaha...

M.E.L.A.M.P.A.U!!!

6 orang dah bebel:

ymn 5/3/11  

keh keh keh ..

Mamarempit 5/3/11  

ni sape punyer calon minik nih??? huu......tapi bab lipat baju..kompem lah....

pstt..pstt....nanti carik laki yg rajin lipat baju tau....

tipahvogue 5/3/11  

ngaper ko gelak lak tu ymn???

mama, hahahaha.... agak2 slay rajin lipat baju tak eh? hahahaha

rosdiana 5/3/11  

slay rajin lipat kain.
eh?

Tijah 6/3/11  

ooohh. tipah kat sini ehh??

tipahvogue 6/3/11  

wos, ntah la...nanti aku try interbiu dia!! tapi rasa macam tak jek!! baju nak basuh pon anto dobi!!! huhuhuhu

tij...ha'ah tij, aku nyuruks kat sini plek skang nih! hahahaha

About This Blog

Follow by Email

Komen terkini

Get widget here

  © Blogger template 'Tranquility' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP