Monday, April 11, 2011

Macam2 btoi la haih zaman skang nih kan???

Bebudak zaman skang terdedah dengan macam2 risiko la kan?? Serba-serbi tak kena dibuatnya!


Terbaru, sumer botol2 susu yang lama boleh mendatangkan efek yang bahaya terhadap kesihatan para baby. Huish!!! Awat jadi gitu?? Kenapa baru sekarang dapat kesan?? Botol susu2 yang lama, yang time2 kitoang pakai dulu apa citer?? Ada efek jugak tak?? Huhuhu... Nih yang nebes nih!

Skang kalo nak beli botol susu baby, kena beli yang BPA Free kan?? Kalo murah, takpo gak...Ni mahai giler!! Haih!!! Jenuh laaa nak melabur untuk baby2 zaman skang nih kan???

Budak temok yang kuat makan!!!! Setelah beberapa bulan dok isap botol, tup2 kuar berita tak leh pakai sumer botol2 lama tu.  Harap2, tadek pa pe efek la yang kena kat budak temok nih ndaknye. Isk!!!!

Kemajuan teknologi nih kekadang bagus untuk kita, tapi bila ada kesan sampingan cenggini, baek tak yah maju pon takpo la kot. Idop zaman Paleolitik dulu pon, baguih gak kan? Hahahaha...

*Dasar tak reti bersyukur btoi la haih!! Astaga*

14 orang dah bebel:

dekboy 11/4/11  

alololo tomeinya temok..takkan sekeping je gambo...auntie dia nak berkeping2...

tapi kan knp skrg baru nak kecoh pasal ni kan...nak salahkan kerajaan takleh gak..tapi kita sebagai pengguna mana nak tau boleh ke tak..bahaya ke tak..isklaa....mujur gak ben tak minum susu dah..

Etun Amin 11/4/11  

huhuhu..tu kat almari byk stok botol susu..sebab saya suka kumpul botol susu budak..padahal anak dah masuk 2 tahun..ingat nak stop pakai botol..sbb takut dengornya..tapi nak bt apa yek pd botol2 susu yang banyak x guna lg tu..hehehe..bt muzium botol ler yek..

zino 11/4/11  

bagus la tu perancangan awal hehe

rosdiana 11/4/11  

muncung budak temok tu macam hang laaa!!
alololo aemiey temok tomey tekuchi khuchi!
kakaka!

AZANI 11/4/11  

salam tipah
agaknya tu pasal baya baya saya ada yang kanker tulang.kanker bibir,kanker sebagainya////

anak yang bongsu?cute nyee..

me3n 11/4/11  

Botol kaca yang terbaik sebenarnya. Tapi sekali baby baling, dah kena cari baru! ;p.

tipahvogue 11/4/11  

kak eiza, gambo lelain ado kek fb nun! hehehehe....eh, ha'ah, tu la kan? naper baru skang nak kecoh2 pasal hal nih? lambat bonar dewang nak selidiknye pong....haih!!!!

etun, haaa....aku pon ada gak kengkawan spisis ske kumpul botol susu memacam bentuk dan karer...menariks jek tengok! tapi tu la...kalo dah takde BPA free tu, baek jangan pakai dah beb! bahaya. ko simpan lam lemari jek la ye! hehehehe...

uncle zino, err...perancangan awal?? apakah?? hahahaha...

wos, cer hang tgk bebetoi!! temok tu mulut haluih, mulut aku nih terjuih!! tak samo langsung!!! ish...

azani, baya2 ko??? umor baper nih? hahahaha...eh, tu gambo anak buah la!!! tipah mana kawen lagik laaaaaaaaaaa...huwaaaaaaaaaaaaaaaa

tipahvogue 11/4/11  

me3n, ha'ah..tu la kan, botol kaca tak leh hakis pa pe...tapi pada laa..wat susu dah sah2 la paneh...mana sempat baby nangeh lagi, mana nak balut botol kaca tu lagik! sangat tak praktikal! dah la mahal, skali kena baling, berderai!! rugi di situ! wakakakaka

AZANI 11/4/11  

laaa....ye ke...takpalah anak buah pun anak buahlah ...tapi still cute...

tak berapa lama masuk umur pencen

tipahvogue 11/4/11  

errr....dah nak pencen?? kena pangge pakcik la ye nih??? errr

AZANI 11/4/11  

salam tipah
dalam 10 tahun lagi.
lupa lak nak kenalkan diri, main terjah masuk je...saya datang dari blog rosdiana yang aku kenal dari tm yang aku kenal dari cklah, pokcik pun ok,nama je pun ok.salam belated ziarah dan kenal

tipahvogue 12/4/11  

haaaa...baru la btoi intro gitu! hiksss...salam belated kenal jugek!!! nak pangge pokcik laaa..mesraaaaaaaaaaa gitu, boleh? :D

AZANI 12/4/11  

boley...silakan....sambil celup inai pada uban kat janggut dan kepala...ha ha ha

tipahvogue 12/4/11  

hehehe.....celup inai takpa lagi, jgn pi dye plak nooooooooooo

About This Blog

Follow by Email

Komen terkini

Get widget here

  © Blogger template 'Tranquility' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP